Boekenverkoop
Door: Gerdien
Blijf op de hoogte en volg Gerdien
05 September 2011 | Verenigde Staten, Florence
Orkanen:
Gelukkig niks meegekregen van de orkaan Irene, maar was wel even spannend. Hij kwam eerst onze richting uit, maar veranderde een paar dagen voor aankomst van richting en kwam boven ons in North Carolina aan. Niet leuk voor de mensen daar, maar wij waren wel blij.
Het orkaan seizoen is nu begonnen. Het is een paar jaar geleden dat Florence een orkaan heeft gezien, meestal krijgen we de tropische stormen over ons heen die aan de rand van een orkaan ontstaan. Dus we hopen dat dat dit jaar hetzelfde zal zijn. Maar je weet nooit.
Voorlopig is het dus het weer in de gaten houden en de radio vaak aan hebben.
Boeken uitverkoop:
De eerste drie dagen in september hadden we een grote boeken uitverkoop georganiseerd.
Als we boeken sorteren voor het schip, de internet verkoop etc. krijgen we veel 'beschadigde boeken'.
De ergste worden weggegooid, maar de nauwelijks beschadigde boeken die we niet voor internet kunnen gebruiken, bewaren we.
We hebben al deze boeken uitgespreid over de tafels en mensen konden komen om ze te open.
Het was superdruk. Mensen waren erg enthousiast. Ze konden een doos kopen voor 30 dollar en deze vullen met boeken (zolang we de doos nog konden sluiten).
De kleine beschadigingen, niemand gaf erom, zolang ze het boek nog konden lezen.
Op zaterdag hadden we gezichts-schilderen (face painting)en ballonnen voor de kinderen.
Zo krijgen we wat extra inkomsten binnen voor de schepen evangelisatie. Raken we onze beschadigde boeken kwijt waar we niet zo heel veel mee kunnen.
En hebben we een goede publikatie voor OM in Florence. We hebben ook nieuwe vrijwilligers erbij gekregen. Wat erg goed is, want we hebben hen nodig met al het werk dat we hebben te doen.
In december zullen we een tweede boeken uitverkoop organiseren. Kerst is hier groots gevierd met kadootjes onder de kerstboom, dus veel mensen zullen dan hun kerstkado's gaan kopen.
Persoonlijk:
Mijn ouders en zusje komen nu bijna over, eind september al. Kijk hier erg naar uit. Het zal leuk zijn om ze te zien en hen te laten zien hoe wij wonen en leven.
Verder, leuke verrassing, Willeke, een goede vriendin is op het moment in Bonaire en werkt in een drugs rehabilitatie centre voor een jaar. Zij komt over naar Florence voor een paar dagen in november/december.
Super veel zin in.
Groetjes Gerdien
08 September 2011 - 14:29
Nadia:
ha wat goed allemaal, op de orkaandreiging na. je klinkt energiek en positief! super he, dat Willeke kan komen..!! :D en je familie natuurlijk bijna. en volgend jaar hopen we jullie weer in NL te zien, wat een leukigheid allemaal.
leuk die berichtjes hier af en toe!
liefs!