Engeland - Reisverslag uit Falmouth, Verenigd Koninkrijk van Gerdien Waugh - WaarBenJij.nu Engeland - Reisverslag uit Falmouth, Verenigd Koninkrijk van Gerdien Waugh - WaarBenJij.nu

Engeland

Blijf op de hoogte en volg Gerdien

06 Juni 2007 | Verenigd Koninkrijk, Falmouth

Hi hi,

Allereerst ontzettend bedankt voor alle kaarten die ik weer heb mogen ontvangen. Ik heb net de post weer binnen gekregen en was zeker een uur bezig om alles door te lezen. Heerlijk...!!!!!!!
Dan nu een kort verslag over de afgelopen tijd.

LIT:
De training gaat lekker. We zijn een geweldige eenheid als team en dat geeft ons dat we kunnen focussen op wat we leren van de dvd's en tapes etc. Verder hebben we laatst een preek gegeven en een 'teaching' of les gegeven over een onderwerp. Was best leuk om uit te proberen. (Ik ben geen preker...)
De sessie die we dit keer hebben gehad was leiderschap. Wat zijn aspecten van leiderschap, met name van een spirituele leider. En verder krijgen we ook de leiding over bepaalde activiteiten en dat wordt dan geevalueerd.
We hebben nu driekwart gehad van de training en zullen maandag de laatste sectie ingaan (zending).

Albanie:
In Albanie hadden we de mogelijkheid om nog een keer mee te gaan met een A-team. Ik was echt superblij, omdat we anders heel weinig mee zouden krijgen van het land en de bevolking.
We zaten ongeveer een uur rijden het binnenland in. Alleen maar zandpaden. Arme mensen. Maar mooie mensen.
We waren gast van een Koreaans zendelingsechtpaar. Weet je dat er ongeveer 50.000 Koreaanse zendelingen zijn in de wereld. Ontzettend veel.
We hebben met name veel kinderministry gedaan. Dat was erg leuk. De kinderen vermaakten zich goed en we konden werkelijk wat van God's liefde delen met hen. Hoogtepunt was een kinderprogramma in het zigeunerdorp in Tirana. Deze kinderen missen zoveel liefde, ook omdat er heel erg op hen neergekeken wordt.
Hier heeft een van de zigeunervrouwen die er ook was Jezus geaccepteerd als haar redder. We hebben voor haar mogen bidden.
Naast de kinderprogramma's zijn we ook de straten opgeweest om mensen uit te nodigen voor de zondagsdienst en voor zover als mogelijk met hen te praten. Ook hier was God's hand werkelijk aanwezig. Zondag waren er ongeveer 10 nieuwe mensen in de kerk.
Ook een 'zware jongen' die in de omgeving van de kerk woont. Hij is wel eens eerder geweest, maar stoorde de dienst met name erg door te schreeuwen enz. Onze jongens hadden de avond ervoor een heel goed gesprek met hem gehad en zondag was hij dus gekomen en hij was heel stil. De pastor was echt verbaasd. Hopelijk heeft God zijn hart aangeraakt.
Wat voor ons ook heel erg leuk was, was de jeugd die in de kerk komt. We waren werkelijk een hele grote bemoediging voor hen. Ze deden heel veel samen met ons en werden deel van het team. We hebben hen een drama aangeleerd en materiaal achtergelaten. Ze waren heel enthousiast.

Het was echt een superweek waarin we God hebben mogen zien in de activiteiten die we konden doen, in de contacten die we hebben gelegd met mensen, de bemoediging die we mochten zijn voor de plaatselijke christenen en voor onszelf in de samenwerking als team.

Toen we weer terugkwamen naar de Logos zijn ongeveer 30 mensen van de kerk met ons meegekomen (ook de zigeunervrouw en de zware jongen). We hebben ze een rondleiding gegeven. En samen met ze gegeten en daarna hun uitgezwaaid. Zwaar emotioneel.

Vaart Albanie - Engeland:
De vaart was erg rustig. Ze hadden zwaar weer verwacht en de golf van Biskaje staat bekend om zijn ruwe golven. Maar we hebben werkelijk de meest gladde reis gehad als nooit eerder.
We hebben onderweg walvissen gezien. (denk de blauwe vinvis voor geinteresseerden).

Nou,
Ik wens iedereen weer het allerbeste. Tot ziens/ horens/ mailens/ schrijvens etc.

Groetjes Gerdien.

• 08 Juni 2007 - 09:05

Joke Meijer:

Lieve Gerdien,
    Ik ben echt onder de indruk van alles wat je beleeft en wat je er over schrijft. Ik vind het geweldig te merken dat je het fijn vindt om op deze manier in Gods Koninkrijk werkzaam te mogen zijn. We blijven aan je denken en voor jullie bidden.
    Fijn dat we steeds iets van je horen. Hier gaat alles zijn gewone gangetje en wij genieten van alles wat wij hebben gekregen. Vandaag is het onze trouwdag, al weer 28 jaar samen. Geweldig toch? We wensen je weer alle goeds toe voor de volgende fase en hou ons maar op de hoogte.
    Groeten van ons allemaal.

• 08 Juni 2007 - 17:38

Willeke:

WOW!! Zo tof om je belevenissen te lezen!! En een blauwe vinvis! Dat is het grootste zoogdier dat er is! Vet tof! Echt een gebedsverhoring dat het zo rustig was de reis naar Engeland, heerlijk om te ervaren dat God in alle dingen voor jullie zorgt! Geniet ervan de komende tijd! Ga ervoor! Veel liefs!

• 08 Juni 2007 - 21:17

Nelleke:

Ha Gerdien, soms ben ik druk en geef ik het geen prioriteit om wat te lezen, maar ik ben blij dat ik vanavond dat toch weer (even) deed. Erg goed om te horen hoe het allemaal verloopt. Dus je zit nu in Engeland, das eens een keertje 'dichtbij'. Ook jij het allerbeste gewenst!

Grt, Nelleke

• 13 Juni 2007 - 08:22

Geeske:

Hey Gerdien,
    Gaaf dat het allemaal zoveel vruchten afwerpt!! 10 nieuwe mensen in een kerk!
    mmm, en die foto´s van jou aan het eten met stokjes, het ziet er echt professioneel uit! Dat mag je mij ook wel leren als je terug komt :D ;P
    Hey, ik keek, voordat ik dit berichtje schreef, even naar ´alle berichten´ dan zie je stuk of 10 berichten geschreven, voor die berichten zie je allemaal verschillende vlaggen van verschillende landen :D Best gaaf, daar ben jij dus allemaal geweest! Gerdien de globetrotter :D Geniet!!!
    Geeske

• 14 Juni 2007 - 21:06

Marinka:

Hey Gerdien!!
    Super om weer wat van je te horen!! :)
    Wat heb je super gave foto's op je site staan!! :)
    We missen je wel hier... saaie boel zonder jou...
    Maar ik weet dat je daar op je plek zit, dat scheelt :)
    Echt super tof om te horen wat er daar allemaal gebeurt, en dat jij daaraan mee mag helpen!! Wow!
    Liefs, Marinka

• 02 Juli 2007 - 20:00