Hai iedereen - Reisverslag uit Trogir, Kroatië van Gerdien Waugh - WaarBenJij.nu Hai iedereen - Reisverslag uit Trogir, Kroatië van Gerdien Waugh - WaarBenJij.nu

Hai iedereen

Door: Gerdien

Blijf op de hoogte en volg Gerdien

26 Oktober 2007 | Kroatië, Trogir

Maar weer eens een berichtje op de site. Het gaat hier nog steeds goed. Alles is gericht op 31 oktober, de datum dat we zullen gaan varen naar Kiel.
(ik ga op een A-team voor twee weken naar Duitsland. Naar Halver om precies te zijn.)

We hebben de ISM (international safety system)en IPSS (International Port Securety System) gehaald. Dit zijn twee belangrijke dingen die we nodig hadden om te kunnen varen. Het gaat hierbij om de kennis van de bemanning over veilig werken (m.n. met brandgevaarlijke apparaten etc.) Wat moet je doen als er vuur is e.d.
En over de veiligheid van het schip. Wie is contactpersoon aan wal wanneer er een noodgeval is e.d.
Er liep dus afgelopen woensdag een inspecteur hier rond om bemanning te ondervragen over hun kennis.
Het leuke was dat deze inspecteur aangaf dat de sfeer op dit schip zo totaal anders was als op andere schepen. Zo positief en gezellig. Een paar mensen hebben ook met hem over het doel van het schip gepraat, zo hopelijk hebben we een getuigenis kunnen zijn.

Verder is het schoonmaken van de funnel nu klaar. Hij is schoon............. Nu zijn we nog bezig met wat makkelijker en schoner karweitjes. Zoals het schoonmaken van buizen en machines.
Dinsdag komt er iemand langs die inspecteert hoe de machinekamer eruit ziet. Dit is ook voor veiligheid. Als er overal olie e.d. ligt, is dat een zeer brandgevaarlijk geheel, vooral als de machines draaien.

Om alles op tijd af te krijgen, hebben ze de werktijden verandert. We werken nu ipv van 8:00 - 17.00 nu van 7:00 - 18:00.
Ik vind het erg leuk om te zien hoe gemotiveerd iedereen hier op de Logos Hope is om alles klaar te krijgen. Mensen klagen niet, maar werken en zetten zich voor 200% in.

Zelf vertrek ik a.s. dinsdag met een groep naar Hamburg via vliegtuig. Daar worden we opgepikt door de pastor van Halver, waar ik met drie anderen voor twee weken lang actief zal zijn. Met name schoolbezoeken, catechesatielessen en jeugdverenigingen en spontane evangelisatie enz. Heb er zin in.

Groetjes allemaal.

Gerdien

• 26 Oktober 2007 - 23:14

Jan En Ria Reefhuis:

Hey Gerdien;

Alles goed met je zo te horen en zien. Mooi om weer even wat van je te horen.
    Die foto's hiernaast zijn leuk..
    Hoe was de volgorde eerst heel hard werken in die tunnel en dan aan het welverdiende koud buffet?? In elk geval ook een leuk verhaal weer om te lezen..
    Ga je ook nog naar die grote jeugdconferentie in Duitsland?? Het reizen gaat je geloof ik gemakkelijk af he. Zo maar ff in een vliegtuig naar Duitsland tussendoor.. Klinkt goed..

Hoe dan ook, heel veel Zegen gewenst in al je contacten..

Geroetjes from Raoltecity..
    Jan Ria Marije

• 27 Oktober 2007 - 10:48

Joost Rotte:

Hallo Gerdien, Bedankt voor je uitvoerig verslag van je werkzaamheden, zoals je waarschijnlijk al weet ben ik al een paar weken weer thuis. Wat zijn je plannen voor de toekomst? hou me op de hoogte aub. Gods zegen gebeden, Hartelijke Groeten, Joost Rotte.

• 31 Oktober 2007 - 18:43

Nelleke:

Veel zegen gewenst voor de activiteiten in Hamburg!
    Gaaf dat die inspecteur dat zo opmerkte; krijgen we bij E&R ook vaak te horen. Zö zie je maar hoe belangrijk is het je héle leven christelijk in te vullen en wat voor uitwerking dat heeft. :)