Hoi
Door: Gerdien
Blijf op de hoogte en volg Gerdien
15 Maart 2010 | Jamaica, Kingston
Op het moment ben ik alweer een maand op de Logos Hope. Op 21 januari arriveerde ik op het schip in Montego Bay, Jamaica.
Het schip bleef hier voor drie weken. Jamaica is naast Trinidad een van de drukste havens voor de schepen. In totaal hebben we in deze drie weken ongeveer 70.000 bezoekers gehad en 25.000 schoolkinderen.
De schoolkinderen zijn altijd interessant. Er zijn scholen die een programma boeken en dus weten we hoeveel kinderen er komen, maar elke dag zijn er ook gem. zo'n drie tot zes scholen die plotseling aan komen zetten. Daarnaast is het soms dat een school met 200 kinderen komt en maar twee leraren. Dit geeft soms interessante situaties, maar gelukkig is alles goed gegaan.
In de tijd in Jamaica was ook weer een wisselings moment voor de bemanning aan boord. Een oude groep verdween en een nieuwe groep kwam aan boord. Ik ben blij met de momenten waarop het gebeurd, want nu was ik weer aanwezig tijdens de wisseling (net als in Trinidad) en kon dus afscheid nemen van een aantal vrienden die vertrokken. Langzamerhand veranderd de gemeenschap nu wel in een groep die ik steeds minder ken.
Ook kwam er naast de nieuwe PST (zo noemen ze de nieuwe recruten) ook mensen aan boord die op de Doulos waren en nu dus overkomen naar Logos Hope, omdat Doulos stopt met varen.
Op 15 februari vertrokken we naar Kingston, de hoofdstad van Jamaica. 1 miljoen mensen leven hier in armoede en de criminaliteit is hoog. Gemiddeld wordt er een persoon per week vermoord.
We zijn nu al bijna weer aan het eind van Kingston. En we zitten op de 90.000 bezoekers in de afgelopen 4 weken. De weekenden zijn behoorlijk druk. Doordeweeks zijn er weer veel schoolkinderen. Ik ben meegeweest naar een jongensclub voor evangelisatie. (Ik was de enige chauffeur die ze konden vinden, daarom toch maar een meisje). Het was erg leuk. Ze speelden cricket en mocht dus niet meedoen, want ze waren bang te verliezen als een meisje meedeed. Het was goed om er te zijn, maar moeilijk om contact met ze te maken.
Nu nog een week en we komen naar Europa. We zien er beiden erg naar uit.
Groetjes Gerdien