Nassau - Reisverslag uit Nassau, Bahama's van Gerdien Waugh - WaarBenJij.nu Nassau - Reisverslag uit Nassau, Bahama's van Gerdien Waugh - WaarBenJij.nu

Nassau

Door: Gerdien

Blijf op de hoogte en volg Gerdien

21 Maart 2008 | Bahama's, Nassau

We liggen nu in Nassau. Iets meer leven dan in Freeport. Hier liggen we in de stad met het schip. Qua drukte is het ook iets drukker, maar nog niet echt lange rijen met mensen. Dat wordt pas verwacht als we in Jamaica zijn.

We gaan regelmatig de straat op om de komst van de Logos II te promoten en flyers uit te delen. Laatste keer was ik El Capitano. We hebben een groot pak (zoals je weleens in de winkelstraten ziet lopen (hazen enz.)) van een kapitein. Niemand kan je erin herkennen en je kunt zo gek doen als je wilt, iedereen vindt het leuk. De meeste kinderen ook, hoewel sommige aardig bang worden. (Zelfs tieners soms hhihi)

Verder wordt er veel spontane ministry geregeld. Vandaag kwam er bijvoorbeeld een school aan boord. Er wordt dan spontaan een programma geregeld en tours gegeven. Iedereen die vrij is en tijd heeft, die springt in.

Vandaag is het natuurlijk ook Goede Vrijdag. We zijn maar een halve dag open geweest voor het publiek, zodat we s'ochtends naar de kerk konden. Dat was wel heel bijzonder. Het was een erg mooie dienst, waarin we nadachten over het lijden van Jezus. Dat Hij voor ons gestorven is, maar.....we mogen uitzien naar zondag. (Daarmee eindigde de dienst). We zijn bijna met de hele schipsbemanning erheen geweest. We werden opgehaald in een bus.

Verder is Nassau erg toeristisch, er komen veel cruiseschepen langs. Dus dat is een beetje jammer.

Qua temperatuur is het hier nog steeds lekker. Je merkt wel dat je wat meer zweet als je werkt, maar in principe is alles nog goed uit te houden. Het was vandaag trouwens zelfs koud.

Groetjes Gerdien.

• 22 Maart 2008 - 08:10

Jan- Annie V Dijk:

Hallo Gerdien,
    Niet alleen op Nassau is het koud ook hier de koudste Paasdagen sinds 40 jr.
    Geweldig wat jullie daar mogen doen en wij wensen jullie daar een goed feest van de Opstanding toe!!!! liefs Jan en Annie

• 22 Maart 2008 - 09:43

Willeke:

ho ekoud is koud? :D

• 22 Maart 2008 - 15:00

Sandra Abee:

Hoi Gerdien,
    Ja koud is het hier, gisteren zelfs sneeuw (witte pasen ipv kerst mmm). Het pak staat je trouwens goed hoor ;-).
    Wij eindigden de dienst van Goede Vrijdag met 'Het is volbracht' Ook al zo'n verwijzing naar zondag.
    Veel zegen gewenst en vast voor morgenochtend: 'De Heer is waarlijk opgestaan'.

• 31 Maart 2008 - 22:20

Geeske:

Hey Gerdien,

ooohhh wat een super pakken, ik kan mij helemaal voorstellen hoe dat moet zijn geweest... Gerdien in een pak, dat kan alleen maar leuk worden ;P
    Maar ook echt al die felle kleuren, die bus ook, ongelovelijk...

Raad eens wat wij vanavond hebben gedaan... Voor ZOA gelopen, weet je nog, twee jaar geleden heb je toen ook meegedaan :D 't was weer super!!! Lekker weertje voor deze tijd van het jaar, dus dat was wel fijn...

nou doe de groeten aan de Nassauanen en de logosIIers :D
    en geniet van Jamaica, jow man...
    Geeske

• 06 April 2008 - 20:12

Nelleke:

Hahaha, mooie foto's van dat kapiteinspak! :D
    Op goede vrijdag heb ik zelf een internationale avondmaalsdienst in Frankrijk (met Fransen, Engelsen, Nederlanders en volgens mij ook nog Zwitsers) bijgewoond, heel bijzonder!