Droogdok
Blijf op de hoogte en volg Gerdien
14 Juli 2007 | Duitsland, Bremerhaven
Nu zijn we dus in Bremerhaven. We gaan in droogdok. Dit betekent dat het schip in een stelling komt, zodat hij helemaal uit het water ligt. Zo kan aan de buitenkant van het schip gewerkt worden. Op het moment ligt nog een ander schip in de stelling en moeten we even wachten, maar we zijn al hard aan de slag in de binnenkant van het schip.
Omdat de bookfair tijdens deze dagen gesloten is, is de staf onderverdeelt over de verschillende afdelingen. Ik werk nu een aantal dagen in de machinekamer. Heel leuk, de sfeer is er echt hardstikke goed. We halen de vloerplaten weg, daaronder zit nog een vloer (plafond van de tanken onderin het schip) waar we de roest afhalen met een 'needlegun' en dan verfen. Het is een lekker karwei waar je onder de roest en olie weer uit komt.
We zijn tot 6 augustus in Bremerhaven. Van 21 juli - 4 augustus is er ook Teenstreet in Duitsland. Dit is een Europees 'conferentie' waar jongeren uit (dus heel Europa) samenkomen. Er is bijbelstudie, lezingen, veel organisaties zijn aanwezig met een soort grote stand, er wordt muziek gemaakt en een heleboel meer. Er komen ongeveer 4000 jongeren waarschijnlijk.
Een deel van de bemanning gaat hier naartoe om te helpen. (bijv. in keuken, cafetaria, schoonmaak etc.)
Ik zit in het presentatieteam. Dat betekent dat we de stand ontwerpen en een programma bedenken dat we zo nu en dan doen om jongeren te 'werfen' voor de schipsministry.
Lijkt me een leuke bezigheid na het harde werken.
Nou, ik wens jullie allemaal weer het allerbeste toe.
Groetjes Gerdien.
14 Juli 2007 - 18:33
Nelleke:
Hee Gerdien! Leuk om weer wat van je te lezen. Dus jullie zijn relatief dichtbij op dit moment? Mooi zo dat jullie de storm overleefd hebben en werkze! -
15 Juli 2007 - 13:45
Nadia:
het zal ook niet, lekker hard werken, en er onder de roest en olie weer uit komen... perfect werkje voor Gerdien! :D
en storm voor en achter je...er wordt dus weer goed voor jullie gezorgd..;)fijn!
dikke liefs! -
19 Juli 2007 - 19:02
Willeke:
Tof dat er zo voor jullie gezorgd wordt!! Lieve God hebben wij! :)
Waarom knappen jullie het schip zo op? tgaat toch bijna uit de vaart? of heb ik dat mis? -
04 Augustus 2007 - 08:13
Geeske:
hey Gerdien,
druk gehad met je verjaardag???
hier hebben we het niet met z´n allen kunnen vieren :S iedereen was op vakantie!! AAAHHHH
Nou jah, ik hoop dat je een super verjaardag hebt gehad!
Geeske