Door: Gerdien

Blijf op de hoogte en volg Gerdien

28 September 2009 | Trinidad en Tobago, Port of Spain

Hi iedereen,

Ondertussen zijn we al bijna twee weken in Trinidad geweest met het schip.

We hebben de eerste paar containers met boeken binnengekregen en verwerkt. Het is een drukke tijd. Normaal als een container binnenkomt wordt deze binnen 24 uur verwerkt. Dus dat betekent dat binnen een dag de nieuwe boeken op de planken staan in de bookfair zodat mensen deze kunnen kopen.
Om dat te bereiken is het wel even stevig aanpoten.

De meeste boeken zijn redelijk makkelijk te verwerken. Zoals woordenboeken e.d. krijgen we in grote hoeveelheden. Maar bijbels zijn een verschrikking. Je hebt zoveel verschillende soorten en maten, maar ook dezelfde die een verschillende barcode hebben omdat ze toch net iets verschillen.
Het is een heel werk om dat snel te verwerken.

Een van de topsellers hier in de Caribbean en met name Trinidad is de King James Grootletter bijbel. Vorig jaar verkochten we hier per minuut een bijbel. Ik denk dat dat nog steeds ongeveer zo hoog ligt.

Het is hier ook weer druk met bezoekers. We hebben twee feestdagen gehad waarbij de mensen vrij waren en van de gelegenheid gebruik maakten het schip te bezoeken en de weekenden zijn altijd druk. We hebben elk weekend een lijn met mensen buiten die de bookfair in willen.

We vangen dit op door gebruik te maken van het reddingsboot theater voor de boekenwinkel. Mensen worden in een grotere groep binnengelaten. Ze krijgen een filmpje te zien over de Logos Hope en het doel ervan en daarna in de boekenwinkel. En dan wordt de volgende groep binnengelaten. Het gaat goed op deze manier en we kunnen alle mensen kort het evangelie laten horen en wat over het schip vertellen.

Een familie die ik vorig jaar had ontmoet kwam ook weer dit jaar en we hebben samen een goede tijd gehad. Ik had ze uitgenodigd voor de zondagdienst aan boord en daarna lunch samen. Het was erg leuk hen weer te zien.

David is ook weer aan boord. Hij kwam op 24 september en blijft tot 14 oktober. Een week korter dan mij. Maar het is wel prettig dat hij er is voor deze periode.

Vandaag zijn we vrij en zijn we de stad ingeweest. We hebben een aantal boekenwinkels ingelopen en een praatje aangeknoopt met de mensen daar. We nodigen de boekenwinkels uit om aan boord te komen en tegen 40% korting boeken in te slaan voor hun winkel. Dit is een geweldige aanbieding, want we zijn al goedkoop en dan krijgen ze ook nog eens korting.

De meeste boekenwinkels zijn niet zo blij met de komst van het schip, veel mensen kopen hun boeken in bij ons en ze leiden grote schade door onze komst. Op deze manier proberen wij hen een beetje te helpen om goedkoop boeken in te slaan en zo een klein gedeelte van de schade op te heffen en onze relatie met hen ook goed te houden.
We willen niet dat boekenwinkels falliet gaan door ons.

Verder hebben we een film gekeken en vanavond gaan we naar movietown. Dit is een uitgaanscentrum in Trinidad met restaurantjes. We willen graag uit eten vanavond.

Het is hier trouwens warm en zonnig en heerlijk weer. Bijna te heet, maar nog steeds goed uithoudbaar.

Groetjes Gerdien

• 28 September 2009 - 19:56

Nadia:

Ha! dik zomer dus nog!! Nou ik heb nu sloffen aan en een dik vest over mn shirt, en ik heb het de hele dag koud gehad! oei wat is dat toch wennen na zo'n lekkere zomer. nouja geniet er maar lekker van! Fijn dat David weer bij je is, have fun at movietown!
    liefs!

• 28 September 2009 - 20:06

Wilmar:

ja vast, gerdien.. je schijft over david: "Maar het is wel prettig dat hij er is"

Ik wil wedden dat je stond te springen toen hij weer op het schip kwam! :D En dat het wel iets meer dan prettig was :)

tof om weer eens van je te lezen!

groetjes, Wilmar

• 29 September 2009 - 07:34

Annelies:

Hoi,

nou, dat klinkt inderdaad als een drukke, maar leuke tijd. Fijn dat David er weer is.
    Groetjes

• 21 November 2009 - 18:09

Nelleke:

Hee, ik zag dat ik een verslagje van je gemist heb. Per minuut een bijbel, dat is mooi zeg! Op naar de twee bijbels per minuut... :)